De beste rollen van Ella-June Henrard

Films |

Hoera! De populaire actrice Ella-June Henrard mag vandaag 30 kaarsjes uitblazen. Van een indrukwekkend debuut in ‘Bo’ tot grofgebekte corrupte flik in ‘Fair Trade’, Pickx lijst speciaal voor de gelegenheid enkele van haar beste rollen op! 

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Bo’

Amper zestien was ze, toen Ella-June Henrard haar filmdebuut maakte in ‘Bo’. In de film, gebaseerd op de populaire roman ‘Het Engelenhuis’ van Dirk Bracke, vertolkt Ella-June de rol van Deborah, een jonge tiener die terechtkomt in het spannende, maar vooral gevaarlijke Antwerpse nachtleven. Als ze dankzij haar nieuwe vriendin Jennifer ontdekt hoe gemakkelijk ze als escorte geld kan verdienen, stapt ze in een wereld vol drank, drugs en prostitutie, een wereld waar ze helemaal nog niet klaar voor is.

De film werd een succes en de carrière van Henrard kende een blitzstart. De Vlaamse media spraken vrijwel meteen over ‘de nieuwe Brigitte Bardot’.


‘Boy 7’

Enkele jaren later maakte Henrard alweer furore in een langspeelfilm, deze keer in de Nederlandse dystopie ‘Boy 7’. Ze speelt er Lara, die samen met hoofdrol Sam zonder enige herinnering wakker wordt in een metro. Samen gaan ze op zoek naar hun identiteit en komen ze terecht in een wel heel vreemde instelling. Haar rol leverde haar een nominatie voor een Gouden Kalf voor beste vrouwelijke bijrol op.


‘Fair Trade’

“Op je knieën, of ik schiet godverdomme je ballen eraf”, met die woorden leren we in ‘Fair Trade’ meteen een heel andere Ella-June kennen. In de reeks vol spanning, humor en tragiek speelt ze Robin, een grofgebekte corrupte flik die samen met haar collega op het foute pad geraakt is.

Robin maakte een blitzcarrière bij de politie maar raakte ontgoocheld door de machinaties die het speurwerk bemoeilijken. Samen met haar collega Wilson kleurt ze daardoor steeds meer buiten de lijntjes en werkt ze steeds vaker samen bij het louche figuur ‘Paternoster’. Henrard lijkt wel geboren voor zo’n grove, harde rol, en met onder andere Kevin Janssens, Peter Van Den Begin, Axel Daeseleire, Manou Kersting en Jeroen Perceval is de rest van de cast ook niet mis.


‘Torpedo’

In 1943 kan een groep Belgische verzetsstrijders een Duitse U-Boot kapen. Het gezelschap moet vanuit Congo zo snel mogelijk een door België beloofde lading Uranium naar de Verenigde Staten krijgen in de wapenwedloop naar de eerste atoombom. Onder de voornamelijk mannelijke bemanning, vinden we ook een zekere Nadine terug, vertolkt door Henrard. Als enige vrouw op de set wist ze haar mannetje meer dan te staan! 

Het spektakel en de actiescènes  in ‘Torpedo’ zijn ongezien voor een Vlaamse film, zeker gezien het kleine budget. Om de film zo spectaculair te houden, leverde Ella-June Henrard zelfs een deel van haar loon in.

‘Torpedo’ is beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Meer over ‘Torpedo’?


‘Generatie B’

Wanneer een Amerikaanse kredietbeoordelaar de rating van België van ‘AA+’ naar een beschamende ‘B’ brengt, stort België in een crisis waar vooral millennials de dupe van zijn. Het klinkt niet heel ver gezocht, maar ‘Generatie B’ is wel een ferme overdrijving. De serie is een absurde komedie die het generatieconflict maar al te graag breed uitsmeert. Twintigers staan plots op straat of  moeten vreselijke jobs aannemen om te overleven. Het wordt snel duidelijk dat er onderhuids een revolutie opborrelt. Lisa, gespeeld door Henrard, is een van die misnoegde jongeren.

‘Generatie B’ is beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top