'The Quiet Girl', een must-see Iers plattelandsdrama

Films | Het plattelandsdrama 'The Quiet Girl', over een meisje dat haar zomer bij verre familie op het Ierse platteland doorbrengt, is nu te zien in de bioscopen. Het verhaal toont het leven van de jonge Cáit, die op zoek is naar haar eigen plek. Pickx vertelt je meer over het filmdebuut van Colm Bairéad.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘The Quiet Girl', of 'An Cailín Ciúin' in het Iers, schreef geschiedenis als de eerste Iers-Gaelische langspeelfilm die genomineerd werd voor een Oscar. De film, geregisseerd door Colm Bairéad, weet als geen ander de sfeer van het Ierse platteland in de jaren tachtig weer te geven. Het filmdebuut van de jonge regisseur wordt gekleurd door de taal en de prachtige Ierse landschappen.

De film toont het verhaal van de 9-jarige Cáit, een meisje dat door haar familie wordt verstoten. Ze wordt gepest door haar drie zussen en ook op school kan ze maar moeilijk haar draai vinden. Haar moeder, die voor de zesde keer zwanger is, is niet in staat om voor haar kinderen te zorgen en wanneer de baby wordt geboren, nemen de ouders een besluit.

De ouders van Cáit sturen haar voor één zomer naar verre familieleden in het afgelegen graafschap Waterford. Bij haar nieuwe familie vindt ze de voldoening, genegenheid en liefde van een echte thuis. Ook met haar stugge oom creëert ze langzaam maar zeker een hechte band, maar al snel ontdekt Cáit een pijnlijke waarheid.

De film is gebaseerd op het boek 'Foster' van Claire Keegan en heette oorspronkelijk 'Fanacht' (Wachten). ‘The Quiet Girl’ kon op veel goede reviews rekenen, won meerdere awards en wist zelfs een nominatie voor Oscar voor Beste Buitenlandse Film in de wacht te slepen. ‘The Quiet Girl’ werd al snel de grootste box-office hit ooit voor een Iers-Gaelische productie.

‘The Quiet Girl’ is vanaf nu te bekijken in de bioscopen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top