Kan Antwerp kampioen worden zonder Calvin Stengs?

Jupiler Pro League | Komend weekend vindt de laatste speeldag van de Champions Play-offs plaats en wordt de Jupiler Pro League in een definitieve plooi gelegd. Antwerp verzaakte afgelopen zondag om de titel te pakken, maar krijgt zondag tegen Racing Genk een nieuwe kans. The Great Old zal de klus dan wel zonder Calvin Stengs moeten klaren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er is de afgelopen weken, maanden en jaren al heel wat gezegd en geschreven over de play-offs in Jupiler Pro League. De een vindt de halvering van de punten maar niets, terwijl de andere zich vooral vragen stelt bij het nut van de Europe Play-offs. Vrijwel iedereen is het echter eens over het feit dat de play-offs, en met name de ChampionsPlay-offs, een extra dosis spanning aan de competitie toevoegen.

Dat is dit jaar gelukkig niet anders. De voetbalcompetitie nadert zijn einde en er kunnen nog drie clubs kampioen worden: Royal Antwerp Football Club, Union Saint-Gilloise en Racing Genk. Antwerp staat er van alle clubs nog altijd het beste voor, maar moet komende zondag wel op en over Racing Genk. Coach Mark van Bommel kan tijdens de wedstrijd tegen Genk dan wel geen beroep doen op sterkhouder Calvin Stengs.

Derde gele kaart

Calvin Stengs speelde tot vorig jaar voor het Franse OGC Nice. In de zomer van 2022 kwam hij op huurbasis over naar Antwerp. Mark van Bommel deed regelmatig beroep op hem tijdens de reguliere competitie en ook in de play-offs is hij een vaste waarde bij Antwerp. Stengs pakte vorig weekend zijn derde gele kaart in de Champions’ Play-offs en moet nu een schorsing uitzitten. Dat kan een aderlating betekenen voor Antwerp.

Doublure voor Stengs?

Maar gelukkig heeft van Bommel nog andere troeven op zak, zoals Mandela Keita bijvoorbeeld. Deze 20-jarige aanvaller, die sinds begin dit jaar door OH Leuven wordt uitgeleend, heeft zich afgelopen weken en maanden in positieve zin laten opvallen. Keita is polyvalent, creatief en kan volgens sommigen de rol van Stengs op het middenveld overnemen.

Of Keita ook volgend seizoen te zien zal zijn bij Antwerp, valt nog af te wachten. De middenvelder geniet immers interesse van heel wat (buitenlandse) clubs en kan dus alle kanten op. Bij Antwerp kunnen ze Keita vast en zeker gebruiken, maar het bestuur wil niet te diep in de buidel tasten voor een piepjonge speler die zich nog niet bewezen heeft op het allerhoogste niveau.

Het programma van speeldag 6 in de play-offs van de Jupiler Pro League:

Europe Play-offs

Zaterdag 3 juni

Champions' Play-offs

Zondag 4 juni

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top