Wie wint de Jupiler Pro League: Antwerp, Union of Racing Genk?

Jupiler Pro League | Dit weekend valt het doek over seizoen 2022-2023 van de Jupiler Pro League. Het wordt een spannende allerlaatste speeldag waarin drie clubs kans maken om kampioen te spelen: Royal Antwerp FC, Union Sint-Gillis en KRC Genk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Jupiler Pro League nadert dit weekend zijn ontknoping en het belooft spannend te worden. Er zijn nog drie clubs in de running om kampioen te worden: Royal Antwerp FC, Union Sint-Gillis en KRC Genk. Antwerp maakte afgelopen weekend grote kans om de titel te pakken, maar slaagde er niet in om de thuiswedstrijd tegen Union Sint-Gillis te winnen. The Great Old speelde gelijk (1-1). Genk won daarentegen wel van Club Brugge (1-3) en maakt hierdoor ook nog steeds aanspraak op het kampioenschap.

De beslissing valt dus op de allerlaatste speeldag van de Jupiler Pro League en die vindt zondag plaats. Union neemt het dan thuis op tegen Club Brugge, terwijl Genk thuis Antwerp ontvangt. Zowel Union als Racing Genk geloven nog rotsvast in hun kansen. Union heeft vertrouwen kunnen tanken tegen Antwerp en zal met heel wat grinta Club Brugge ontvangen. Bij Genk zijn ze ook nog overtuigd dat ze kampioen kunnen spelen. Coach Wouter Vrancken heeft heel wat goesting om er nog een allerlaatste keer een lap op te geven. “Mijn jongens verdienen dit”, klonk het in de pers.

Antwerp heeft beste papieren

Als Genk kampioen wil spelen, moet het winnen van Antwerp en moet het op puntenverlies rekenen van Union (tegen Club). Als Union kampioen wil spelen, moet het zijn thuiswedstrijd winnen en mag Antwerp niet winnen van Genk. Antwerp is kampioen als het gelijkspeelt tegen Genk en Union tegelijkertijd niet wint van Club Brugge. Als The Great Old gewoonweg wint tegen Genk, is het kampioen. The Great Old heeft dus de beste papieren in handen.

Zaterdagavond worden ook de laatste wedstrijden uit de Europe Play-offs afgewerkt. Gent heeft zich enkele weken geleden verzekerd van een plaatsje in de voorrondes van de Conference League, maar zal zijn fans nog eens in de watten willen leggen. De Buffalo’s nemen het zaterdagavond om 20u30 dan ook op tegen Standard. Op datzelfde uur kijken ook de spelers van Cercle Brugge en Westerlo elkaar in de ogen. Ook deze clubs zullen hun seizoen vast op een fijne manier willen afsluiten en dus nog een aardige pot voetbal op de mat leggen.

Het programma van speeldag 6 in de play-offs van de Jupiler Pro League:

Europe Play-offs

Zaterdag 3 juni

Champions' Play-offs

Zondag 4 juni

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top