Cameron Puertas en Union willen tot het gaatje gaan

Jupiler Pro League | Nu de vijfde speeldag van de Play-offs van de Jupiler Pro League achter ons ligt, is het tijd om een stand van zaken op te maken. Pickx Sports stelt je de man, het doelpunt en het cijfer van afgelopen weekend voor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De man: Cameron Puertas

The Great Old had dit weekend alle troeven in handen om Belgisch kampioen te worden. Al na veertien minuten dachten de Antwerp-supporters dat het doek voor Union gevallen was met een perfect afgewerkt doelpunt van Vincent Janssen. Tot afgrijzen van de fans moest hij wegens beenkramp na een uur speeltijd afdruipen. Hoe dan ook speelde Antwerp op volle kracht en met een fors uitgebouwde verdediging terwijl Union het met twee belangrijke spelers minder moest doen. Maar één man wist met een flinke dosis geluk toch een gaatje te vinden, namelijk Cameron Puertas. Hij tikte via het been van middenvelder Arthur Vermeeren de bal het doel in en zorgde zo voor de gelijkmaker, officieel een owngoal van Antwerp. Enkele baldadige Bosuil-supporters en een ontgoocheld Antwerp konden daarna niets meer aan de score veranderen.

Het doelpunt: Nacer Chadli

Voor de 500ste wedstrijd van zijn professionele carrière maakte Nacer Chadli indruk door een prachtig doelpunt te scoren tegen Gent in de Europe Play-offs. Helaas mocht dit pareltje niet baten, want Westerlo verloor uiteindelijk de wedstrijd. De Belg, die helaas niet gespaard bleef van blessures, maakte ook zijn zesde goal van het seizoen, en misschien wel het laatste voor de Kempense ploeg.

Het cijfer: 1

Gaat nummer 1 de nummer 1 worden? De spanning zit er flink in nu de Belgische kampioen pas op de allerlaatste speeldag gekend zal zijn. The Great Old zal het moeten opnemen tegen KRC Genk, dat vlijmscherp staat en na een Club Brugge in vakantiemodus straks op één punt van Antwerp kan komen te staan. De mannen van Van Bommel kunnen zich geen verlies permitteren en moeten het minstens even goed doen als Union tegen Club Brugge. Het staat nu al vast dat het een historische speeldag zal worden!

Volg de Jupiler Pro League via de zenders Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees meer:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top