Almere City bereikt ten koste van FC Eindhoven halve finales play-offs om promotie

Eredivisie | De Nederlandse tweedeklasser Almere City mag zich opmaken voor de halve finales van de play-offs om promotie richting Eredivisie. In de terugwedstrijd van vrijdagavond in de kwartfinales op eigen veld tegen FC Eindhoven trok het de kwalificatie over de streep met een 3-1 zege na verlengingen, nadat het eerder deze week de heenmatch met 1-0 verloren had.

Door Belga

Deel dit nieuws

Almere, dat derde is geëindigd in de Keuken Kampioen Divisie, domineerde de partij in balbezit en kansen tegen de uiteindelijke nummer acht, maar kon pas in de slotseconden verlengingen forceren. In de 80e minuut klom het op voorsprong via Jeredy Hilterman (80.), een omgezette penalty van Mawouna Amevor (84.) hing de bordjes enkele minuten later alweer in evenwicht. Die opdoffer leek fataal, tot Anthony Limbombe (90.+4), onder meer ex-Racing Genk en ex-Club Brugge, alsnog tekende voor extra speeltijd. Daarin groeide Rajiv van La Parra (109.) uit tot de grote held bij de gastheer.

Limbombe kwam in de 56e minuut van de bank in het winnende kamp, terwijl Tibo Persyn de wedstrijd volmaakte aan de overzijde en Brian De Keersmaecker in de 112e minuut plaats ruimde.

Bij de laatste vier kijkt Almere Willem II of VVV Venlo in de ogen. VVV triomfeerde in het heenluik met 3-2.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top