Bondscoach Rachid Meziane looft Belgian Cats om "energie, enthousiasme en betrokkenheid"

Basketbal | Rachid Meziane, de bondscoach van de Belgian Cats, was over het algemeen tevreden na de 83-60 voorbereidingszege van vrijdag tegen Griekenland in Bergen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"De energie van de ploeg en de zin om vanaf het begin het tempo te bepalen konden mij wel smaken. Ik hou van de wil van de speelsters om de bal te laten rondgaan. Er waren 25 assists en iedereen heeft gescoord. Er zijn evenwel nog enkele mindere punten waarop we zullen moeten werken", aldus Meziane.

In het vervolg van het voorbereidingsprogramma treffen de Cats zondag opnieuw Griekenland in Eigenbrakel, alvorens ze een toernooi in het Spaanse Cordoba afwerken met matchen tegen Turkije en Spanje. Nadien besluiten ze met twee partijen tegen China. "Het is interessant dat de tegenstand in stijgende lijn gaat", merkt de selectieheer op. "Ik ben tevreden over de betrokkenheid van de speelsters en de energie die ze uitstralen."

Meziane verloor maandagavond nog de derde finalematch om het Franse kampioenschap met zijn club Villenueve d'Ascq bij het Lyon van Julie Allemand. "Het tijdsbestek om aan de slag te gaan was kort, maar ik heb een staf om me heen (met assistenten Pascal Angilis en Jill Lorent in het bijzonder) die ik vertrouw en die competent is. Dat helpt om rustig te herstellen en de overgang te maken tussen club en nationale ploeg."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top