Cynthia Bolingosporthal opent in het hart van de Marollen

Sport | Vrijdag heeft de stad Brussel in de Marollen de Cynthia Bolingozaal ingehuldigd. De 30-jarige atlete groeide op in de buurt en de sporthal kreeg haar naam na een stemming onder lokale bewoners. Die loven haar voor haar feminisme en strijd tegen racisme.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben erg trots dat de Brusselaars mij hebben gekozen om deze nieuwe sportfaciliteit een naam te geven. Mijn boodschap aan alle jongeren van de Marollen is: durf groots te dromen, met hard werken is alles mogelijk. Zoals Maya Angelou schreef: als je altijd normaal probeert te zijn, zul je nooit weten hoe geweldig je kunt zijn", stelt Bolingo, lid van Belgian Cheetahs en Belgisch recordhoudster op de 400 meter.

De nieuwe zaal kwam er dankzij het Duurzaam Wijkcontract Jonction, en is er voor de Brusselse sportclubs wiens leden er kunnen sporten. De sporthal, met een prijskaartje van acht miljoen euro, strekt zich uit over bijna 1600 m². Er zijn twee dojo's, acht kleedkamers, een polyvalente zaal en een grote sportzaal van bijna 1000 m² voor sporten zoals zaalvoetbal, basketbal, boksen, taekwondo en andere. Vanaf september zullen meer dan 30 clubs en verenigingen de nieuwe faciliteiten gebruiken. Op het dak liggen 348 zonnepanelen, er is ook een muurschildering aan de hand van Dema One en Maïcha te zien, en er daarnaast ook een moestuin van 264 m² voor de bewoners van de wijk.

"Met deze nieuwe zaal breiden we de sportfaciliteiten uit in deze dichtbevolkte wijk waar de vraag naar sportinfrastructuur groot is", zegt Brussels burgemeester Philippe Close. "De verbetering van de levenskwaliteit gaat ook gepaard met sport en fysieke activiteit. Met deze zaal zorgen we dus voor nieuwe diensten voor de bewoners."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top