Alcaraz: "Zelfs als Nadal er was geweest in Parijs, had ik mezelf niet minder winstkansen gegeven"

Sport | Carlos Alcaraz, nummer 1 van de wereld en samen met Novak Djokovic de grote favoriet voor de eindzege op Roland Garros, leeft met vertrouwen toe naar het grandslamtoernooi op gravel dat zondag uit de startblokken schiet.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Zelfs als Rafael Nadal er was geweest, had ik mezelf niet minder winstkansen gegeven", bevestigde de 20-jarige Spanjaard. Nadal, veertienvoudig laureaat in Parijs, moest vorige week forfait geven met een aanslepende blessure aan de linkerheup.

Alcaraz treedt voor het eerst aan op een Grand Slam als eerste reekshoofd. "Het is gek. Hier heb ik hard voor gewerkt. Ik voel evenwel niet meer druk. Ik weet heel goed wat ik moet doen en hoe ik moet spelen. Hoofdzaak is dat ik mij amuseer. Ik ben volwassener dan vorig jaar en op mentaal vlak ben ik sterker geworden", gaf hij te kennen.

"De aanwezigheid van Rafa had het lastiger gemaakt, maar ik heb altijd gezegd dat ik van niemand bang ben. Ik ben heel ambitieus", vervolgde Alcaraz. "Toen ik het nieuws vernam, voelde ik me triest. Als tennisfan heb ik altijd zin om hem te zien spelen. Roland Garros zonder Nadal is moeilijk voor te stellen. Ik hoop hem volgend jaar aan 100% te zien hier."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top