Guardiola over racisme in het voetbal: "Spanje moet een voorbeeld nemen aan Engeland"

Premier League | Manchester City-coach Pep Guardiola vindt dat het Spaanse voetbal een voorbeeld moet nemen aan de Engelse Premier League om racisme uit de stadions te bannen. Dat benadrukte hij vrijdag op een persconferentie.

Door Belga

Deel dit nieuws

De racistische beledigingen aan het adres van Real Madrid-speler Vinicius Jr. tijdens de competitiewedstrijd in en tegen Valencia afgelopen zondag zorgden in Spanje en ver daarbuiten voor grote verontwaardiging.

In de Premier League worden gevallen van racisme in de stadions in geen geval getolereerd en uiterst streng bestraft. Guardiola is van mening dat ze ook in Spanje een strenger beleid zouden moeten voeren. "Hier zijn ze spijkerhard. Ze weten in Spanje wat hen te doen staat", klonk het onder meer bij de Spaanse succescoach.

De voormalige speler en coach van Barcelona ziet de toekomst echter somber in en twijfelt eraan of het land überhaupt wel over de nodige capaciteiten beschikt om het probleem aan te pakken. "We kunnen hopen dat het wat beter gaat in Spanje, maar ik ben niet optimistisch. Justitie kan helpen, maar zal het echt iets veranderen in Spanje?"

"Racisme is natuurlijk wel een universeel probleem. Er zijn overal mensen die denken 'wij zijn beter dan onze buren, wij zijn beter dan anderen, ons land is beter dan het andere'," vervolgt de coach van Man City. "We moeten beseffen dat diversiteit een kracht is maar tot op heden zijn we daar nog ver van verwijderd."

Naar aanleiding van de verontwaardiging over de racistische beledigingen aan het adres van Vinicius, die dit seizoen al eerder het slachtoffer was van discriminerende gezangen, hebben de Spaanse autoriteiten beloofd krachtdadig op te treden om hun strijd tegen racisme in het voetbal op te voeren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top