Thuisspeler Fils knokt om eindzege tegen Cerundolo in Lyon

Sport | Thuisspeler Arthur Fils (ATP 112) heeft zich vrijdag met de steun van het publiek verzekerd van een ticket voor de eindstrijd van het ATP-toernooi in het Franse Lyon (gravel/562.815 euro). In zijn halve finale knikkerde de tiener het Amerikaanse achtste reekshoofd Brandon Nakashima (ATP 52) na 2 uur en 54 minuten uit het toernooi met 7-5, 4-6 en 7-6 (7/5).

Door Belga

Deel dit nieuws

In de finale wacht Fils een confrontatie met Francisco Cerundolo (ATP 28). Het Argentijnse vierde reekshoofd versperde eerder op de dag het Britse tweede reekshoofd Cameron Norrie (ATP 14) de weg met 6-3 en 6-0. Norrie was in de achtste finales nog te sterk voor David Goffin.

Cerundolo aast in Frankrijk op zijn tweede eindoverwinning op het ATP-circuit, terwijl Fils, pas 18, nog wacht op zijn eerste ATP-titel.

Fils had in de kwartfinale een vrije doorgang gekregen na het forfait van de Canadees Félix Auger-Aliassime (ATP 10). In zijn achtste finale moest hij evenmin tot het einde gaan. Zijn Zweedse tegenstander Mikael Ymer (ATP 53) werd toen uitgesloten nadat hij met zijn racket op de stoel van de umpire had geslagen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top