Sabalenka komt in eerste ronde van Roland Garros Oekraïense Kostyuk tegen: "Maakt niet uit dat ze me haat"

Sport | Aryna Sabalenka speelt tegen de Oekraïense Marta Kostyuk in de eerste ronde van Roland Garros, het twee grandslamtoernooi van het seizoen. De Wit-Russische nummer twee van de wereld zei op de mediadag voor aanvang van het toernooi dat het niet uitmaakte of de Oekraïense haar haat.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik probeer niet aan deze negatieve dingen te denken," verklaarde Sabalenka. "Uiteindelijk zijn het mijn zaken niet. Er zullen altijd mensen zijn die me graag hebben en die me haten. Als ze mij haat, dan is dat niet wederzijds." Kostyuk (WTA 28) staat zeer kritisch tegenover de reactie van de internationale tennisfederatie op de inval van Rusland in Oekraïne, die volgens haar te soft is geweest. Russische en Wit-Russische spelers mogen onder neutrale vlag opnieuw aantreden op de verschillende toernooien.

Op de US Open vorig jaar weigerde Kostyuk uit protest de hand te schudden met de Wit-Russin Victoria Azarenka (WTA 18). In plaats daarvan groetten beide speelsters elkaar door simpelweg elkaars racket aan te raken. "Wat betreft het weigeren van een handdruk, dat kan ik begrijpen," zei Sabalenka. "Voor hen is het moeilijk om een hand te schudden met een Wit-Rus of een Rus."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top