Alderweireld voor 'finale' tegen Union: "Enig minpunt is dat niet alle fans kunnen komen"

Jupiler Pro League | Toby Alderweireld keerde afgelopen zomer als geboren en getogen Antwerpenaar terug naar zijn thuisstad. Zondag kan hij in zijn eerste seizoen bij de Great Old meteen de titel pakken. Vorige maand pakte Antwerp ook al de Beker van België. "Het enige jammere is dat we niet alle Antwerp-fans kunnen binnenlaten in de Bosuil", zei Alderweireld vrijdag op de persbabbel.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Er werd de voorbije jaren wel vaker gesproken over een 'slapende reus'. Wel, hij is helemaal wakker", lachte de verdediger. "Als je ziet hoeveel fans van zich laten horen, dan besef je hoe groot deze club is. Het is jammer dat we hen niet allemaal kunnen verwelkomen zondag, ook voor andere matchen trouwens. Ik zou zelf bijna de gesloten Tribune 2 kunnen vullen met mensen. Ik heb veel berichten gehad de voorbije dagen, maar ik kan niet helpen."

Voor de match zelf was Alderweireld duidelijk. "We hebben een groep spelers met heel veel honger naar succes. We willen altijd beter worden. Antwerp heeft altijd gestaan voor strijd. Dat gaan we zondag nog eens tonen."

De voormalige Rode Duivel bleef wel op zijn hoede voor Union. "Vorig seizoen werden ze nog gezien als een verrassing. Maar dat is nu al lang niet meer het geval. Ze doen het fantastisch, in België en in Europa. Het is een ploeg met jongens die altijd voor elkaar werken. Het wordt lastig zondag. Zulke 'finales' kunnen verlammend werken. Daar moeten we voor opletten. Je mag je niet gek laten maken. We moeten vooral doen wat we altijd doen. Zo werkt het. Maar ik heb veel vertrouwen."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top