Olivier Vandecasteele - Vandecasteele landt vrijdagavond op Melsbroek

Nieuws | Na 455 dagen gevangenschap in Iran, in mensonterende omstandigheden, landt de Belgische ngo-medewerker Olivier Vandecasteele vrijdag tussen 21.00 en 22.30 uur op de militaire luchthaven van Melsbroek. Dat werd vrijdag bekendgemaakt in Belgische regeringskringen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vandecasteele werd vrijdagmorgen vanuit Teheran overgevlogen naar Oman, waar hij werd overgedragen aan een Belgische delegatie. Donderdagavond was de vermeende Iraanse diplomaat Assadollah Assadi, die een straf van 20 jaar uitzat voor terrorisme, door de federale politie uit zijn cel in de gevangenis van Haren gehaald en vanop de luchthaven van Melsbroek overgebracht naar Oman.

De familie van Vandecasteele is vrijdagmorgen ontvangen door de regering om over het nieuws te worden ingelicht. Sindsdien worden ze constant op de hoogte gehouden over elke ontwikkeling. Vrijdag om 10.30 uur voorziet de familie een persconferentie in de Résidence Palace. Intussen wil ze sereen toeleven naar de aankomst van Olivier op Melsbroek.

De premier heeft ondertussen de Kamervoorzitter laten weten dat hij beschikbaar is om tekst en uitleg te geven in het parlement. Mogelijk gebeurt dat al morgen/zaterdag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top