Van Bommel kent Union door en door: "Hebben geen geheimen meer voor elkaar"

Jupiler Pro League | Antwerp en Union staan zondag al voor een zesde keer dit seizoen tegenover elkaar. Drie keer won Antwerp, twee keer Union. "En zondag zal het opnieuw dichtbij elkaar liggen", voorspelde Antwerp-coach Mark van Bommel vrijdag op zijn persconferentie. "We hebben geen geheimen meer voor elkaar."

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het zal van details afhangen", stelde Van Bommel. "Dat bewezen de vorige matchen. Beide ploegen spelen met een bepaald idee. We zijn goed voorbereid, op die manier kan je al veel zaken uitsluiten. We hebben heel hard gewerkt om de play-offs te halen. Nu werken we voor het kampioenschap. We hebben zondag een kans om het af te maken. Dat had vooraf niemand verwacht. Zo'n kansen moet je proberen te grijpen."

Bij Union is kapitein Teddy Teuma hoogst onzeker met een blessure aan de adductoren. Van Bommel wilde niet te diep ingaan op zijn aantreden. "Teuma is een topspeler en die heb je er als trainer van Union natuurlijk graag bij", zei hij. "Maar wij misten in de eerste play-offwedstrijd in Brussel ook Calvin Stengs. Ik vind dat je het daarmee kan vergelijken. Union heeft ook andere spelers om zijn eventuele afwezigheid op te vangen."

De Brusselaars kunnen bogen op de, weliswaar verloren, titelstrijd van vorig seizoen. Het huidige Antwerp heeft geen ervaring in het spelen voor een landskampioenschap. "Dat klopt, maar het heeft een voor- en een nadeel", aldus Van Bommel. "Ze hebben al voor de titel gestreden, maar ze hebben hem wel verloren. Zo schuift alles voortdurend. Wij leken wekenlang topfit en vorige week was dat opeens anders. Het gaat voortdurend op en neer. Je mag niet te veel naar het verleden kijken."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top