Van Bommel blikt vooruit op cruciaal duel tegen Union: "Is zoals een bekerfinale"

Jupiler Pro League | Deurne Noord en bij uitbreiding heel Antwerpen is klaar voor een groot titelfeest zondag. Antwerp kan bij winst tegen Union voor de vijfde keer landskampioen worden, voor het eerst in 66 jaar. Coach Mark van Bommel bleef vrijdag op zijn persconferentie echter kalm.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We hebben ons deze week goed voorbereid, zoals altijd", zei de Nederlander. "Zenuwen heb ik voor elke match. Dat zal ook zondag zijn. Dat geldt ook voor de spelers, maar dat is niet negatief. Je moet altijd hetzelfde blijven doen. Al is zondag natuurlijk een heel belangrijke wedstrijd. Dat geef ik toe. Het is een beetje een wedstrijd zoals de bekerfinale. Overal waar ik kom, word ik aangesproken. Je voelt de steun van de mensen. Iedereen is al het hele seizoen heel positief voor ons. Dat is heel leuk om mee te maken. Of het woord 'titel' al gevallen? Er is al over gesproken in de groep, maar toch vooral buiten de club."

In een uitverkocht Bosuilstadion wordt zondag een kolkende sfeer verwacht. Fans komen van heinde en verre en op de zwarte markt circuleren woekerprijzen voor tickets.

"Natuurlijk kijkt iedereen er naar uit om te spelen zondag op de Bosuil, maar dat is al het hele jaar zo", aldus Van Bommel. "We hebben een fantastisch publiek. We worden er zeker niet extra zenuwachtig van. Het is juist een stimulans."

Zaterdagvoormiddag zijn de fans in Tribune 3 van de Bosuil welkom om hun laatste aanmoedigingen door te geven. Voor de bekerfinale organiseerde de Great Old al een gelijkaardig 'uitzwaaimoment'. Door het gunstige resultaat werd het initiatief voor zondag herhaald. De training van zaterdag is wel achter gesloten deuren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top