WB kajak sprint - Artuur Peters stoot door naar A-finale K1 1.000 meter in Poznan

Nieuws | Artuur Peters heeft zich vrijdag, op de openingsdag van de tweede manche van de wereldbeker kajak sprint in het Poolse Poznan, geplaatst voor de A-finale van de K1 1.000 meter.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 26-jarige Peters won de derde van vijf reeksen. Met een chrono van 3:33.41 zette hij de zesde tijd van alle deelnemers neer. De Limburger dwong vervolgens in de tweede van drie halve finales zijn plaats in de finale af met een tijd van 3:31.27. Peters werd hiermee tweede na de Argentijn Agustin Vernice (3:30.81). Hij gaat zaterdag de A-finale in met de achtste tijd van de negen finalisten.

Bij de K4 voor vrouwen grepen Anastasia Okunkova, Hermien Peters, Amber Van Broekhoven en Lize Broekx naast de rechtstreekse kwalificatie voor de A-finale, na een vijfde plaats in de eerste reeks. Zaterdag wacht voor hen de halve finale, waarin een top drie nodig is.

Later op vrijdag is Artuur Peters ook ingeschreven voor de K2 op de 500 meter samen met Bram Sikkens. Bij de vrouwen zijn Hermien Peters en Lize Broekx aan zet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top