Senne Lynen kijkt uit naar clash met Antwerp: "Geen stress, wel kriebels in buik"

Jupiler Pro League | Senne Lynen is al het hele seizoen een sterkhouder op het middenveld van Union. De 24-jarige Antwerpenaar, geboren en getogen op een boogscheut van het Bosuilstadion, wil zondag voorkomen dat Antwerp zijn eerste titel in 66 jaar pakt. "Ik heb er heel veel zin in", keek hij vrijdag op de persconferentie vooruit.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ging als kleine jongen naar Antwerp kijken", begon Lynen. "Ik ben afkomstig van de buurt en woon er ook nog steeds. Ik beleefde er mijn eerste voetbalmatchen. Al was het stadion toen wel nog helemaal anders dan nu (glimlachend). De Bosuil ademt voetbal. Het publiek zit er dicht op het veld en heeft er altijd een invloed. Maar we zijn met Union al iets gewoon. We hebben het zelf ook meegemaakt Europees, in Berlijn en Leverkusen. Dat was misschien nog iets groter dan op Antwerp. We zijn er klaar voor."

Lynen kreeg als 'local' de voorbije dagen veel berichten van vrienden en kennissen. "Al valt het op zich nog wel mee", grinnikte hij. "Veel mensen weten ook dat ze me best gerust laten. Ik antwoord toch niet op de meeste berichten. Maar ik ken wel veel Antwerp-supporters. Het mag zondag niet uitmaken dat het tegen Antwerp is. Voor deze matchen ben je ooit als kleine jongen beginnen te voetballen."

"We hebben dit seizoen al drie keer verloren van Antwerp, dus ik wil zondag echt nog extra winnen", zei hij nog. "Stress is er niet, maar ik heb wel een beetje kriebels in de buik. Ik kijk uit naar het wedstrijdbegin. Het mag beginnen voor mij."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top