Borussia Dortmund staat op zucht van eerste landstitel in elf jaar

Bundesliga | Na tien opeenvolgende titels voor het oppermachtige Bayern München kan Borussia Dortmund zaterdag de hegemonie van de Duitse Rekordmeister doorbreken. Als de geel-zwarten zaterdagnamiddag (15u30) op de slotspeeldag van de Bundesliga thuis winnen van middenmoter Mainz, dan mogen de champagnekurken knallen in Dortmund.

Door Belga

Deel dit nieuws

Borussia Dortmund begint aan de slotspeeldag met twee punten voorsprong op Bayern München. De titelverdediger speelt zaterdagnamiddag op het veld van Keulen, een andere middenmoter. Dortmund verovert zijn negende titel, de eerste sinds 2012, sowieso als het wint van Mainz. Hun Britse superster Jude Bellingham, die in verband wordt gebracht met Real Madrid, is nog licht twijfelachtig voor de clash. Hij miste de vorige wedstrijd tegen Augsburg met een knieblessure, maar hervatte donderdag de groepstraining en coach Terzic ziet hem tijdig fit geraken.

Dortmund zal zijn eventuele titel alvast niet aan zijn seizoensstart te danken hebben. Met zes nederlagen op vijftien wedstrijden en een magere zesde plek kwamen de mannen van coach Edin Terzic matig uit de startblokken. Vanaf medio januari begon de opmars naar boven toe. Dortmund boekte acht overwinningen op rij, waaronder de heenwedstrijd tegen Mainz, op het nippertje weliswaar. Door de reeks overwinningen stonden de Borussen op een gedeelde leidersplaats met zijn grote rivaal Bayern München. Vanaf speeldag 23 deden Bayern en Dortmund in totaal vijf keer haasje-over. De laatste en misschien wel beslissende machtswissel vond plaats toen Bayern met 3-1 verloor op het veld van Leipzig.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top