Inval Oekraïne - Kremlin: "Poetin bereid tot telefonisch contact met Scholz"

Nieuws | De Russische president Vladimir Poetin is bereid om een nieuw telefoongesprek te voeren met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz (SPD) over de oorlog in Oekraïne. Dat meldt het Kremlin vrijdag.

Door Belga

Deel dit nieuws

"President Poetin blijft openstaan voor een dialoog, maar streeft natuurlijk het fundamentele doel na om de belangen van onze burgers te beschermen", zo zei woordvoerder Dmitri Peskov. Volgens het Kremlin hebben Poetin en Scholz op 2 december op initiatief van Duitsland voor het laatst ongeveer een uur aan de telefoon gesproken over de situatie in Oekraïne en de gevolgen van de oorlog.

Scholz had in de krant 'Kölner Stadt-Anzeiger' over de oorlog gezegd dat "er uiteindelijk een akkoord moet komen tussen de regeringen in Moskou en Kiev".

Vrijdag liet het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken trouwens weten dat de Duitse regering aan de Chinese gezant Li Hui, die bezig is aan een Europese rondreis, gevraagd heeft om "druk uit te oefenen" op Rusland om zijn troepen uit Oekraïne terug te trekken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top