EK roeien - Skiffeur Tim Brys en dubbeltwee Andries/Vandenbussche naar halve finales in Bled

Nieuws | Twee Belgische boten die momenteel deelnemen aan de Europese roeikampioenschappen hebben zich vrijdagvoormiddag geplaatst voor de halve finales in het Sloveense Bled.

Door Belga

Deel dit nieuws

Donderdag geraakten de Belgen niet door de reeksen, waardoor ze rechtstreekse kwalificatie voor de halve finales misten en aangewezen waren op de herkansingen. Daarin won Tim Brys de tweede reeks in de skiff. In 6:58.13 was hij 1.7 seconden sneller dan de Italiaan Davide Mumolo. De top twee stoot door naar de halve finales, die zaterdagvoormiddag op het programma staan. De top drie stoot dan telkens door naar de finale.

Aaron Andries en Tristan Vandenbussche werden tweede in de herkansingen, nadat ze in de reeksen op de vierde plaats waren gestrand. In 6:21.64 moesten de beloftenwereldkampioenen enkel de Roemenen Florin Arteni en Ciprian Tudosa (6:16:34) voor zich dulden. Ook hun halve finale staat zaterdagvoormiddag op het programma.

Bij de lichtgewichten zijn Marlon Colpaert en Niels Van Zandweghe uitgeschakeld, na een vijfde plaats in de reeksen en een vierde in de herkansingen. Zij varen vrijdagnamiddag de C-finale om de plaatsen dertien tot en met zeventien.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top