Teddy Teuma is onzeker voor zondag: "Een sleutelspeler, maar ook zonder hem zijn we klaar"

Jupiler Pro League | Union moet het zondag in de cruciale wedstrijd in de Champions' play-off bij Antwerp mogelijk opnieuw zonder kapitein Teddy Teuma doen. De Franse Maltees sukkelt nog steeds met de adductoren. "Hij is hoogst onzeker", gaf coach Karel Geraerts vrijdag aan.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Teddy heeft vandaag individueel getraind, vooral in de gym maar ook een beetje op het veld", legde de Union-coach uit. "We kijken samen hoe de situatie evolueert. We praten ook veel met hem. Uiteindelijk zal hij zelf, in samenspraak met de dokter, de beslissing nemen of hij speelt. Voor de rest is de hele groep fit, met uitzondering van invallersdoelman Lucas Pirard (die sukkelt met de rug, red.)."

Teuma viel vorige zondag voor het duel in Genk uit tijdens de opwarming. In zijn plaats kwam de Nederlandse Marokkaan Oussama El Azzouzi aan de aftrap. "Ik ben heel tevreden over zijn wedstrijd", zei Geraerts. "Hij wist pas vijf minuten voor de aftrap dat hij zou starten. Hij heeft veel karakter getoond en een goede match gespeeld. Hij kan dat zondag opnieuw doen. En ik heb ook nog Cameron Puertas. Er zijn dus verschillende opties om Teddy te vervangen."

Geraerts erkende echter ook dat het belang van Teuma moeilijk te onderschatten is. "Hij is heel belangrijk, voor zowel het team als de club", knikte de trainer. "Hij stimuleert de groep en houdt er ook zelf van om zo'n wedstrijden, met grote druk, te spelen. Iedereen wil er hem bij. Maar ik heb een sterke groep en een sterke bank. We zijn niet ongerust. Iedereen is er klaar voor, ook als Teddy niet kan spelen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top