Karel Geraerts heeft zin in zondag: "Belangrijkste match voor bijna iedereen"

Jupiler Pro League | Union is klaar om zijn huid duur te verkopen zondag in het Bosuilstadion. Daar liet coach Karel Geraerts vrijdag geen twijfel over bestaan op zijn persconferentie. De trainer van de Brusselaars gaf aan met veel enthousiasme uit te kijken naar de match tussen Antwerp en Union.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We zijn volledig gefocust op onszelf", legde Geraerts uit. "Wat er deze dagen in Antwerpen allemaal gebeurt, daar staan wij niet bij stil. We bereiden ons in alle sereniteit voor en hebben alles in eigen handen. Natuurlijk begrijp ik de gretigheid bij Antwerp wel. Het is een heel grote club. Dit jaar strijden we met twee clubs voor de titel die daar de laatste jaren geen ervaring mee hebben. Het is voor beide clubs heel lang geleden dat ze nog eens kampioen konden worden."

Geraerts had deze week nog een extra groepsgesprek met de spelers. "We hebben nog over het mentale aspect van de match van zondag gesproken", knikte hij. "De wedstrijd zal mede in het hoofd gespeeld worden. Ik heb zelf de groep toegesproken, ook over vergelijkbare situaties in mijn eigen spelerscarrière. Op mijn eigen manier probeer ik de spelers op alle mogelijke manieren klaar te krijgen. Ik doe het zoals ik het zelf aanvoel. Ik ben overtuigd van deze manier van werken."

Stress is er niet bij de Brusselaars, maar iedereen beseft wel wat er op het spel staat. "Dit wordt voor de meeste aanwezige jongens, ook voor mij als trainer, de belangrijkste match in hun carrière", aldus Geraerts. "Enkel iemand als Toby Alderweireld heeft waarschijnlijk al belangrijkere matchen gespeeld. Er is een gezonde nervositeit. Ik tel de dagen af naar zondag en heb er heel veel zin in."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top