Oostende een zege verwijderd van titel na nieuwe demonstratie tegen Antwerp Giants

Basketbal | Oostende heeft donderdag het derde duel in de finale van de nationale play-offs van de BNXT League overtuigend gewonnen. In de Lotto Arena haalde de titelverdediger het met 70-86 van de Antwerp Giants.

Door Belga

Deel dit nieuws

De bezoekers domineerden in het eerste kwart: 16-32. In het tweede kwart (25-17) knokten de Antwerp Giants zich terug in de partij, goed voor een 41-49 ruststand. Maar na de rust sputterde de Antwerpse motor opnieuw (6-22). Die kloof kreeg de thuisploeg niet meer gedicht.

Oostende kon rekenen op Keye van der Vuurst de Vries (23 ptn) en Breein Tyree (18 ptn). Bij de Antwerp Giants waren Ivan Marinkovic en Reggie Upshaw elk goed voor 24 punten.

In het eerste duel won Antwerp nipt met 63-62 van de troepen van Dario Gjergja. Vervolgens haalde Oostende uit met 94-60.

De vierde partij is voorzien op zaterdag :27 mei in Oostende. Wint de kustploeg die match in de finale naar een best-of-5, dan is een 24e landstitel een feit, de twaalfde op een rij. Antwerp kan na 2000 een tweede keer kampioen worden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top