Topreekshoofd Auger-Aliassime geeft met schouderblessure forfait voor kwartfinale in Lyon

Sport | De Canadees Félix Auger-Aliassime (ATP 10) heeft donderdag forfait gegeven voor zijn kwartfinale op het graveltoernooi van Lyon (562.815 euro). Het eerste reekshoofd sukkelt al sinds het begin van de week met pijn aan de rechterschouder.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik dacht dat het niets erg zou zijn en dat het beter zou gaan met de nodige verzorging. Woensdag kon ik spelen maar in de tweede set kreeg ik last tijdens het opslaan. Vanmorgen voelde ik op training te veel pijn om competitief te zijn gedurende een hele wedstrijd en het toernooi te kunnen verderzetten. Het leek mij logisch te stoppen", vertelde Auger-Aliassime tijdens een persmoment.

Het is afwachten of de Canadees volledig hersteld geraakt voor Roland Garros, dat zondag begint. Hij haalde er vorig jaar de achtste finales en dwong Rafael Nadal toen tot een vijfsetter.

De Franse tiener Arthur Fils (ATP 112) kreeg zo zijn ticket voor de halve finales cadeau. In zijn achtste finale moest die woensdag evenmin tot het einde gaan. Zijn Zweedse tegenstander Mikael Ymer (ATP 53) werd toen uitgesloten nadat hij met zijn racket op de stoel van de umpire had geslagen.

De achttienjarige Fils treft in de halve finales de Amerikaan Brandon Nakashima (ATP 52). Die wipte zijn landgenoot Tommy Paul (ATP 17) met 6-3 en 7-6 (7/4).

De andere halve finale gaat tussen de Argentijn Francisco Cerundolo (ATP 28) en de Brit Cameron Norrie (ATP 14). Die schakelde in de tweede ronde David Goffin (ATP 113) uit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top