Nieuw seizoen ‘Circle of Live’: deze artiesten passeren de revue bij Pickx

Muziek |

Eind vorig jaar lanceerde Pickx+ de gloednieuwe muzikale talkshow ‘Circle of Live’. Elke aflevering staat een Belgische artiest centraal, die een aantal nummers live brengt en het verhaal achter de muziek vertelt. Op 29 mei trapt Laura Tesoro het tweede seizoen af. Maar wij verklappen hier al wie je daarna nog allemaal mag verwachten op de sofa bij presentatrice Charlotte Leysen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aflevering 1: Laura Tesoro

De gast van de eerste aflevering van dit nieuwe seizoen behoeft nog weinig introductie. Laura Tesoro brak door dankzij een deelname aan ‘The Voice van Vlaanderen’ en nam in 2016 deel aan het Eurosongfestival met het nummer ‘What’s the Pressure’, ze eindigde toen op een mooie tiende plek. Sindsdien ontwikkelde de Antwerpse popzangeres zich ook als presentatrice en actrice. Zo kennen we haar onder meer als jurylid van datzelfde ‘The Voice van Vlaanderen’, presentatrice van ‘Belgium’s Got Talent’ en deelneemster aan ‘Special Forces’, dat momenteel op VTM loopt. Maar muziek blijft dus wel passie nummer 1. Begin dit jaar bracht ze nog de nieuwe single ‘These Nights’ uit, dat ze ook live komt brengen bij 'Circle of Live'.

Aflevering 2: OSKI

Op 5 juni is het aan OSKI. Een toepasselijke opvolger van Tesoro, want ze werkten samen voor dat nummer ‘These Nights’. Luis Oscar Santos, zoals hij voluit heet, is de zoon van actrice Tine Embrechts en tekende in 2021 een eerste platencontract bij Sony Music. Dat resulteerde in de EP ‘My Apologies for Falling in Love’, een werkstukje dat hij zelf producete. Muzieksite Dansende Beren vergeleek de sound van OSKI al met The Chainsmokers: radiovriendelijke pop met elektronische invloeden en vlot in het oor liggende refreinen. Zoals te horen valt op de single ‘Insecure’. Niets om zich onzeker over te voelen dus.

Aflevering 3: Ameerah

Op 12 juni komt Ameerah langs in de studio bij Pickx+. Ameerah is het alter ego van Astrid Roelants, een Belgische die al lang woont en werkt in Los Angeles. In 2003 deed ze nog mee aan de allereerste editie van ‘Idool’ en in 2009 scoorde ze een eerste hit met ‘The Sound of Missing You’. Met dat eurodance nummer, dat verwant is aan wat bijvoorbeeld Robyn doet, haalde ze zelfs de Amerikaanse hitparades.

Daarna maakte Ameerah voornamelijk naam als gastzangeres bij projecten van onder andere Regi, Madcon, Schiller en Turbo B (ex-Snap). Maar dit jaar trad ze terug solo in het voetlicht met haar deelname aan de Belgische Eurosongwedstrijd. Met het nummer ‘The Carnival’ moest ze het daarin uiteindelijk afleggen tegen Gustaph. Pickx+ geeft haar nu toch de gelegenheid om zich alsnog te introduceren bij het Belgische publiek. Een straf verhaal heeft ze alleszins.

Aflevering 4: Ivori Moss

De vierde gast en afsluiter van dit nieuwe seizoen op 19 juni luistert naar de zeer internationaal klinkende naam Ivori Moss. In tegenstelling tot wat de naam enigszins doet vermoeden geen sensuele diva, maar een band bestaande uit de broers Jasper en Sander Bullynck, aangevuld met hun nichtje Aline Goffin op zang en Michael-John Joosen achter de drums. Ze brengen gesofisticeerde synthpop met internationale allure -wat dan wel weer strookt met de verwachting die hun bandnaam creëert. Denk aan Goldfrapp, Christine & The Queens en SOHN.

Jasper deed al ervaring op als gitarist bij Oscar & The Wolf, Sander als toetsenist bij Superlijm. Groentjes zijn het dus zeker niet, maar met Ivori Moss bouwen ze sinds 2021 aan een eigen carrière. Een passage bij ‘Circle of Live’ kan dan zeker helpen. Het seizoen wordt op 26 juni afgesloten met een compilatieaflevering van de beste momenten.Het nieuwe seizoen van 'Circle of Live’ is vanaf maandag 29 mei beschikbaar op de exclusieve zender Pickx+ (zender 13). Ontdek hier het volledige aanbod van Pickx+

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top