Economische missie Senegal - Laatste avond in het teken van culturele sector en creatieve industrie

Films | De laatste avond van de prinselijke missie in Senegal stond woensdagavond in het teken van de creatieve en culturele sector. Het Brusselse agentschap hub.brussels organiseerde een feestelijke bijeenkomst.

Door Belga

Deel dit nieuws

De sector is heel belangrijk voor Brussel met 22.000 bedrijven en 100.000 jobs. De Brusselse hoofdstad zet al een tijdje in op haar creatieve en culturele kant. De laatste jaren komt daarbij ook de diaspora uitgebreid aan bod. Volgens Brussels staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pascal Smet vormt dat een "troef" voor zijn stad.

Naast enkele voorstellingen van artistieke samenwerkingen tussen België en Senegal werd prinses Astrid ondergedompeld in de Senegalese stadscultuur met onder meer zang, slam en breakdance.

De prinses kreeg ook een moussor, een traditionele Senegalese hoofdtooi, van de Belgisch-Senegalese ontwerper Awa Seck, die haar ook voor de avond had gekleed.

Het evenement werd beklonken met de officiële lancering van het Afrikaanse forum voor de culturele en creatieve industrie.

Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib was woensdagavond niet aanwezig. Ze keerde vervroegd terug met het oog op de Europese Raad Buitenlandse Zaken donderdag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top