Gloednieuw EK-shirt Yellow Tigers voorgesteld

Sport | Woensdag hebben de Nationale Loterij en Topvolley Belgium, in het bijzijn van Brussels minister van Financiën en van het Imago van Brussel Sven Gatz (Open VLD), de officiële truitjes van de Yellow Tigers, de nationale vrouwenvolleybalploeg, voorgesteld aan het publiek. Op de truitjes van de Yellow Tigers prijkt op de achterkant een illustratie van het Atomium, een knipoog naar de hoofdstad en België.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het EK vrouwenvolley vindt komende zomer plaats in onder meer ons land, met zowel in Gent als Brussel wedstrijden op het programma. "Het EK wordt een bijzonder moment voor het volleybal en de Belgische sport in het algemeen", meent Geert De Dobbeleer, CEO van Top Volley Belgium, de Belgische volleybalfederatie.

Het EK vindt plaats in Duitsland, Italië, Estland en België. Daarbij zullen de Yellow Tigers het in de poulefase in Gent opnemen tegen Hongarije, Slovenië, Polen, Oekraïne en huidig wereldkampioen Servië. De achtste finales (26-28 augustus) en kwartfinales (29-30 augustus) worden in Brussel en het Italiaanse Firenze afgewerkt. Brussel wordt ook het toneel voor de halve finales en finale, op 1 en 3 september. "Het EK wordt in meer dan 150 landen uitgezonden en heeft een belangrijke economische impact voor België", zegt De Dobbeleer.

Brussels minister Sven Gatz is verheugd over de komst van het EK naar de hoofdstad en ons land. "We hebben vanuit de Brusselse regering niet lang moeten nadenken over de komst van het EK volley voor vrouwen naar de hoofdstad. Dit evenement heeft een belangrijke impact op ons land en Brussel. Laten we het momentum gebruiken om de volleybalsport attractiever te maken voor ons land en voor vrouwen en hopen dat ook de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs lukt."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top