World Athletics wil indoorcategorie veranderen in kortebaan

Sport | World Athletics wil een nieuwe categorie 'kortebaan' introduceren om de huidige term 'indoor' te vervangen. De nieuwe categorie geldt voor prestaties die zijn behaald op een 200 meterbaan, wat nu in veel gevallen een indoorbaan is.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het bestuur van de atletiekfederatie steunt het plan waarmee meer flexibiliteit ontstaat voor 200 meterbanen, die in de toekomst ook outdoor of op tijdelijke stedelijke locaties kunnen worden neergelegd. Prestaties die worden neergezet op een tijdelijke 200 meterbaan buiten kunnen dan ook gelden als officiële uitslagen voor records en ranglijsten.

Tot nu toe zijn er steeds aparte ranglijsten en records geweest voor indoor- en outdoorwedstrijden. Op sommige technische nummers geldt dat onderscheid al niet meer voor wereldrecords.

"Deze verandering is bedacht om onbedoelde barrières voor wedstrijdvernieuwing weg te halen. Organisatoren krijgen de kans om oplossingen en mogelijkheden te bedenken die onder de huidige regels niet mogelijk zijn", zegt voorzitter Sebastian Coe. "Er ontstaat zo een wereld van mogelijkheden voor wedstrijdorganisatoren om officiële wedstrijden te houden in de faciliteiten die voorhanden zijn, of dat nu indoor of outdoor is."

De nieuwe categorie zal formeel worden bekrachtigd op de vergadering van World Athletics in augustus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top