Maaseik haalt Spanjaard Francisco Iribarne

Sport | Maaseik versterkt zich voor volgend seizoen met Francisco Iribarne. De 24-jarige Spanjaard moet Athanasios Protopsaltis aflossen als hoekaanvaller. Dat hebben de Limburgers, die zich het afgelopen seizoen in de Lotto Volley League tot vicekampioen kroonden, dinsdag gemeld.

Door Belga

Deel dit nieuws

Iribarne brak op jonge leeftijd door bij Palencia, een van de betere clubs in de Spaanse tweede klasse. Op zijn achttiende verhuisde hij al naar subtopper Melilla en nadien lijfde Almeria hem in. Met dat team won hij tweemaal de Spaanse beker. Vorig seizoen beleefde hij zijn eerste jaargang in het buitenland, bij de Grizzlies uit Giessen in Duitsland. Ook daar toonde hij zich een vaste waarde. "Iribarne kent het klappen van de zweep dus, ook al moet hij nog 25 worden", klinkt het bij Maaseik.

Vorige week maakte Maaseik al bekend ook volgend seizoen te kunnen rekenen op de diensten van Adam Bartos. De 31-jarige Tsjechische hoekspeler zette zijn handtekening onder een nieuw contract. Ook de Spanjaard Miquel Angel Fornés blijft de Limburgers trouw.

Maaseik verloor dit seizoen de finale van de play-offs in de Belgische competitie van eeuwige rivaal Roeselare.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top