Brooks Koepka wint zijn derde PGA Championship, Detry en Pieters eindigen op 40ste plaats

Sport | De Amerikaan Brooks Koepka heeft met een slotronde van 67 slagen de 105de editie van het PGA Championship golftoernooi (17,5 miljoen dollar) gewonnen, dat plaatsvond op de Oak Hill East golfbaan in het Amerikaanse Rochester, New York.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 33-jarige die zich in 2018 en 2019 ook al de beste toonde, liep een ultieme ronde van 67 slagen, drie onder par, waarmee hij zijn totaalscore op 271 slagen bracht, negen onder par. Op plaats twee, met twee slagen meer dan de leider, volgden de Amerikaan Scottie Scheffler en de Noor Viktor Hovland.

Thomas Detry zette een slotronde neer van 68 slagen, waarmee hij nog achttien plaatsen winst maakte. Thomas Pieters, had voor zijn laatste ronde 71 slagen nodig en moest acht plaatsen prijsgeven.

Koepka heeft ondertussen al achttien overwinningen op zijn erelijst staan, waarvan negen op de Amerikaanse PGA Tour, zeven op de European Tour en twee op de Japan Tour.

Naast zijn drie PGA Championship overwinningen, heeft hij ook al twee Masters toernooien gewonnen. Met vijf major titels staat hij in de top 15 aller tijden. Op nummer een staat Jack Nicklaus met achttien. Tiger Woods won er vijftien.

Voor Koepka was er een slordige 3.150.000 dollar (2.911.000 euro) weggelegd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top