Vier Belgische ploegen nemen optie op vierde ronde BNXT play-offs

Basketbal | Leuven, Limburg, Mechelen en Charleroi hebben zondag een optie genomen op de vierde ronde in de play-offs van de BNXT League, het Belgisch-Nederlandse basketkampioenschap.

Door Belga

Deel dit nieuws

Leuven won met 80-70 van het Nederlandse Heroes Den Bosch, de verliezer van de halve finale van de Nederlandse play-offs. Brevin Pritzl was goed voor 22 punten, zijn landgenoot Joshua Heath voor tien assists en Thibault Vanderhaegen voor veertien rebounds. Charleroi ging met dank aan 21 punten en 7 rebounds van Nathan Kuta met 74-91 winnen bij het Nederlandse Leeuwarden.

Luik verloor ondanks 24 punten van Jamelle Hagins met 79-88 van Limburg United, bij wie Alexander Stein met 23 punten de smaakmaker was. In het tweede Belgische onderonsje werd Bergen met 61-93 gedomineerd door Mechelen. Domien Loubry, Richmond Aririguzoh en Jordan Harris scoorden er elk zeventien punten.

De terugwedstrijden staan allemaal gepland voor dinsdagavond. Leuven en Charleroi spelen bij winst in de volgende ronde tegen elkaar. Aan de andere kant van de tabel kunnen Mechelen en Limburg United tegen elkaar uitkomen. De winnaars van beide partijen komen uit tegen de verliezende finalist van de nationale kampioenschappen. In België wordt dat titelverdediger Oostende of bekerwinnaar Antwerp Giants.

Zij nemen het vanaf zondag tegen elkaar op in de finale van de nationale play-offs van de BNXT League. Vorig seizoen veroverde Oostende zijn elfde opeenvolgende landstitel na een 3-1 overwinning tegen Kangoeroes Mechelen in de finale. In maart pakte Antwerp ten koste van Oostende de Beker van België. In de finale in Vorst Nationaal trokken de Giants met 77-71 aan het langste eind.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top