Fred Kerley daagt olympisch kampioen Jacobs uit na zijn eerste 100m van het seizoen

Sport | De Amerikaanse sprinter Fred Kerley heeft zondag in het Japanse Yokohama zijn eerste 100 meter van het seizoen winnend afgesloten met een tijd van 9.91 seconden. Na zijn overwinning richtte Kerley zich tot de Italiaanse olympische kampioen Marcell Jacobs, tegen wie hij het op 2 juni zal opnemen op de 100 meter tijdens de Diamond League-meeting in het Italiaanse Firenze.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 28-jarige Texaan finishte zondag ruim voor de Australiër Rohan Browning, die zich met een chrono van 10.10 tevreden moest stellen met de tweede plaats. Kerley zette in zijn reeks een tijd van 9.88 seconden neer, een verbetering van het meetingrecord.

Kerley, die in augustus in Boedapest zijn wereldtitel op de 100 meter wil verlengen en de 200 meter wil winnen, zei na afloop dat hij "klaar is voor elke uitdaging", waarmee hij vooral doelde op het naderende duel met zijn concurrent Marcell Jacobs, die in 2021 verrassend olympisch kampioen werd in Tokio.

"Atletiek is een competitieve sport. Elke keer we het kunnen opnemen tegen de besten ter wereld, geeft dat een geweldig gevoel", aldus de wereldkampioen op de 100 meter. "Ik hoop dat hij deze race niet laat schieten."

Kerley begon zijn Diamond League-seizoen begin dit seizoen met een zege op de 200 meter in het Qatarese Doha, voor zijn landgenoot Kenneth Bednarek. Volgende maand neemt de Amerikaan het in de Grand Prix van New York op tegen de regerende wereldkampioen op de 200 meter, Noah Lyles.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top