Thomas Pieters van 59e naar 33e plaats in PGA Championship

Sport | Met een derde ronde van 70 slagen heeft Thomas Pieters een stevige sprong voorwaarts gemaakt op het PGA Championship-golftoernooi (PGA Tour/17,5 miljoen dollar/major), dat plaatsvindt op de Oak Hill East-golfbaan in het Amerikaanse Rochester, New York.

Door Belga

Deel dit nieuws

Pieters nam een sterke start en putte met een aantal lange putts vier birdies weg waarmee hij zich meteen in de top 10 golfde. Vanaf de zevende hole liep het echter fout. Na enkele gemiste slagen, waarbij de bal naast de fairways in het dikke gras belandde, moest de zesvoudige European Tourwinnaar nog vier bogeys op zijn kaart schrijven. Met zijn parronde bracht Pieters zijn totaalscore op 215 slagen, vijf boven par. Met nog achttien holes te spelen telt de Antwerpenaar elf slagen meer dan de Amerikaan Brooks Koepka. De 33-jarige, die het toernooi in 2018 en 2019 op zijn erelijst schreef, liep een ronde van 66 slagen waarmee hij de leiding greep en een slag voorsprong telt op de Noor Viktor Hovland en de Canadees Corey Conners.

Thomas Detry kon daarentegen geen remonte maken. Met vier bogeys en slechts een birdie leverde hij een scorekaart af van 73 slagen en maakte de 30-jarige Brusselaar slechts een plaatsje winst wat zich vertaalde in een gedeelde 58e plaats.

Slechts zeven spelers staan met een score onder par op hun naam.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top