Gantoise hoedt zich voor grootspraak na 3-0 zege in heenduel: "We zijn nog maar halfweg"

Hockey | Gantoise nam zaterdag dankzij winst tegen Waterloo Ducks in de eerste wedstrijd van de mannenfinale een optie op een eerste hockeytitel in 102 jaar. Het werd 3-0. Na afloop bleven de spelers op de vlakte. "De buit is nog niet binnen", zo klonk het in koor.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We zitten nog maar aan het einde van de eerste helft", verklaarde Roman Duvekot, auteur van het derde Gentse doelpunt. "Dit is een goed resultaat, maar in hockey kan het snel gaan. We hebben goed verdedigd als team. Vooral die derde goal deed deugd. En we hebben de nul kunnen houden. Ik las dat er kritiek was op onze doelman, maar vandaag toonde Tomas Santiago nog maar eens dat hij een speler van wereldklasse is." Santiago en zijn verdedigers hielden negen bezoekende strafcorners uit doel.

Etienne Tyvenez, die het eerste doelpunt op zijn naam bracht en aan de basis van de tweede treffer van Charles Masson lag, sprak dezelfde taal. "We hebben ervaring na de verloren finale van vorig jaar", gaf de Franse international aan. "Toen ging het nog helemaal fout in de terugwedstrijd. Het is nog niet gedaan. We verwachten ons morgen aan een zware strijd."

Zondag (om 16u15) vindt de tweede finalewedstrijd plaats. De manschappen van coach Pascal Kina kunnen een tweede titel in hun clubgeschiedenis veroveren. De vorige dateert van 1921.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top