‘No Time To Die’ (VTM): what’s next voor ex-007 Daniel Craig?

Films |

VTM zendt vanavond ‘No Time To Die’ uit, het afscheid van Daniel Craig als James Bond. Nu zijn carrière als meesterspion erop zit, vat Craig een nieuw levenshoofdstuk aan. Welke projecten staan er tegenwoordig zoal in de agenda van de 55-jarige Britse acteur? Pickx zocht het uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Om te beginnen zal Craig de hoofdrol spelen in een nieuwe film gebaseerd op de roman ‘Queer’ van William S. Burrough uit 1985. Luca Guadagnino, het brein achter ‘Bones and All’, zal het project leiden. Guadagnino werd eerder genomineerd voor een Oscar voor de regie van ‘Call Me By Your Name’.

Hoofdpersoon Lee (Burroughs alter ego) leeft in de ‘Interzone’ tussen Mexico City en Panama. De film speelt zich af in het Mexico van de jaren veertig en volgt Lee, die is gevlucht voor een drugsvangst in New Orleans. In het decadente Mexico City zwerft hij rond in louche clubs en wordt smoorverliefd op een ontslagen Amerikaanse marinier genaamd Allerton, een drugsgebruiker. Ook die jongeman frequenteert promiscue clubs, bevolkt door figuren aan de rand van de samenleving. Uiteindelijk gaan ze samen op reis naar Zuid-Amerika op zoek naar een drug genaamd ‘Yage’, waarvan Lee gelooft dat die hem paranormaal begaafd zal maken.

De plot raakt verschillende controversiële thema’s aan, zoals heroïneverslaving en kwesties die verband houden met pedofilie en seks, overgoten met de zwarte humor van de auteur. ‘Outer Banks’-ster Drew Starkey kruipt in de huid van Allerton. ‘Queer’ zal volgens sommige bronnen ook Lesley Manville (‘The Crown’), Jason Schwartzman, die vaak met Wes Anderson samenwerkt, en Henrique Zaga (‘The New Mutants’) in de hoofdrollen opvoeren. De opnames voor de ambitieuze indiefilm begonnen vorige maand in de gerenoveerde Cinecittà Studios in Rome.

Privédetective in ‘Knives Out 3’

Vorig jaar speelde Craig bijna stiekem een homoseksueel personage in zijn rol als privédetective Benoit Blanc in ‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’. Een scène in ‘Glass Onion’ suggereert dat Blanc een homoseksuele relatie heeft, wat de acteur zelf en regisseur Rian Johnson intussen hebben bevestigd.

Het derde deel in de populaire, komische whodunnitfranchise ‘Knives Out’ staat intussen in de steigers, en Daniel Craig zal opnieuw zijn opwachting maken als de schrandere privédetective Benoit Blanc. Johnson zou een deal met Netflix hebben getekend ter waarde van naar verluidt 400 miljoen dollar – wat het een van de duurste streamingdeals in de geschiedenis zou maken.

Het wordt het vervolg op ‘Glass Onion’ van vorig jaar. Het is nog koffiedik kijken of Hugh Grant, die Blancs partner Phillip speelt, deze keer meer schermtijd krijgt dan een cameo zoals in het tweede deel. Noah Segan zal waarschijnlijk ook een rol krijgen in de derde film, maar niet als een personage dat hij eerder heeft gespeeld. Segan speelde Trooper Wagner in ‘Knives Out’ en slacker Derol in ‘Glass Onion’.

Wellicht is het nog wachten tot najaar 2024 op de Netflix-release.

Bekijk ‘No Time To Die’ vanavond om 20u25 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top