Oostende en Antwerp Giants strijden om landstitel

Basketbal | Titelverdediger Oostende en bekerwinnaar Antwerp Giants nemen het vanaf zondag tegen elkaar op in de finale van de nationale play-offs van de BNXT League.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de halve finales haalde Oostende het na een vijfde en beslissende wedstrijd met 3-2 van Kangoeroes Mechelen. De Antwerp Giants waren met 3-1 te sterk voor Limburg United.

In de finale, die opnieuw naar een best-of-5 wordt gespeeld, gaat Oostende voor een 24e titel, de twaalfde op een rij. Antwerp kan na 2000 een tweede keer kampioen worden. In de finale heeft Antwerp als leider na de reguliere competitie het thuisvoordeel. Het speelt op 21, 25 en eventueel 29 mei voor eigen publiek en trekt op 23 en eventueel 27 mei naar de kust.

Vorig seizoen veroverde Oostende zijn elfde opeenvolgende landstitel na een 3-1 overwinning tegen Kangoeroes Mechelen in de finale.

In maart pakte Antwerp ten koste van Oostende de Beker van België. In de finale in Vorst Nationaal trokken de Giants met 77-71 aan het langste eind.

Het programma van de nationale finale in de BNXT League (best of five):

Zondag 21 mei

Dinsdag 23 mei

Donderdag 25 mei

Zaterdag 27 mei

  • Game 4 (n.t.b.): BC Oostende - Giants Antwerp (vanaf 20u15 live op Pickx+ Sports 1)

Maandag 29 mei

  • Game 5 (n.t.b.): Giants Antwerp - BC Oostende (vanaf 20u15 live op Pickx+ Sports 1)

Volg de nationale playoffs van de BNXT League live op Pickx+ Sports, beschikbaar in de Pickx Sports tv-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top