Dimitri van den Bergh wint zestiende nacht van het Premier League darts en eindigt zo in schoonheid

Sport | Dimitri Van den Bergh (PDC-10) heeft zijn Premier League in schoonheid afgesloten. De 28-jarige Antwerpenaar kon zich niet meer voor de play-offs plaatsen, maar won donderdag in het Schotse Aberdeen wel de zestiende en laatste nacht. In de finale versloeg hij de Welshman Gerwyn Price (PDC-4) met 6-5.

Door Belga

Deel dit nieuws

Van Den Bergh startte met een knappe 6-4 zege tegen wereldkampioen Michael Smith (PDC-1), die de vorige drie nachten op zijn naam gebracht had. Vervolgens kreeg "The Dreammaker" van Michael van Gerwen (PDC-3) een vrijgeleide naar de finale. De Nederlander had in de kwartfinales nog met 6-3 gewonnen van Chris Dobey (PDC-21), maar liep daarbij een schouderblessure op en liet verstek gaan tegen Van den Bergh.

"Het mocht voor mij dit jaar niet zijn in de Premier League, maar ik geeft nooit op", reageerde Van den Bergh. "Ik ben hier heel erg blij mee en ben de PDC erg dankbaar dat ik de kans kreeg om hier deel van uit te maken. Hopelijk krijg ik in de toekomst die kans nog eens en doe ik het dan beter."

Price, Smith, Van Gerwen en Jonny Clayton (PDC-7) strijden volgende week om de titel in de Londense O2. Price neemt het daar in de halve finales op tegen Clayton en Smith geeft Van Gerwen partij. Van den Bergh beëindigde de Premier League met 16 punten op de zesde plaats, na Price (39 ptn), Smith en Van Gerwen (33), Clayton en Nathan Aspinall (24), maar voor Dobey (14) en Peter Wright (9).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top