Antwerp wipt Limburg en bereikt Belgische PO-finale, Mechelen maakt gelijk tegen Oostende

Basketbal | Antwerp heeft zich dinsdag ten koste van Limburg United geplaatst voor de finale in de nationale play-offs van de BNXT League, het Belgisch-Nederlandse basketkampioenschap. In de 'best-of-5' in hun halve finale staan de Giants op een onoverbrugbare 3-1 voorsprong. In de andere halve finale, tussen Oostende en Mechelen, staat het 2-2 na een zege van de Kangoeroes.

Door Belga

Deel dit nieuws

Antwerp versloeg Limburg United in de Hasseltse Sporthal Alverberg in het vierde duel met 70-77. Reggie Upshaw scoorde voor de Giants zestien punten. Antwerp stoot als winnaar van de confrontatie door naar de nationale finale, tegen Mechelen of Oostende. De Kangoeroes wonnen, onder leiding van Wen Mukubu (33 punten), in de eigen Winketkaai tegen Oostende met 92-77 en brengen de stand zo op 2-2. De beslissing valt in het vijfde duel.

Limburg wordt opgevist in de grensoverschrijdende play-offs van de BNXT League en neemt het daarin op tegen Luik in de derde ronde. Ook de verliezer van de strijd tussen Oostende en Mechelen zet zijn seizoen verder in de derde ronde van de grensoverschrijdende play-offs van de BNXT League tegen Bergen.

Volg de beslissende vijfde manche in de halve finales van de play-offs tussen BC Oostende en Kangoeroes Mechelen op vrijdag 18 mei vanaf 20u15 op Pickx+ Sports 1.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top