Beerschot plukt Michez weg bij RSCA Futures

Sport | Enkele uren nadat Beerschot VA bekend maakte dat vijf spelers de club gaan verlaten, stelde het ook meteen een eerste aanwinst voor. De Mannekes haalden Simion Michez transfervrij weg bij reeksgenoot RSCA Futures. De 21-jarige winger tekende een contract tot de zomer van 2026.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Michez is een Kameroenese Belg die zowat de hele rechterflank voor z'n rekening kan nemen. De 21-jarige winger speelde het voorbije seizoen 26x mee bij RSCA Futures; maar moest zich meestal toch tevreden stellen met een rol als invaller. Zo stond hij maar 8x in de basis tijdens de reguliere competitie en startte hij 6x aan een play-off match.

In totaal stond Michez wel 1303 minuten tussen de lijnen. Daarin kon hij 3x scoren. Dat had volgens Michez zelf vooral te maken zijn polyvalentie. "Ik heb op verschillende posities gespeeld van aanvaller tot verdediger", vertelt hij op de officiële website van Beerschot VA. "Mijn statistieken als aanvaller zijn daardoor wat beperkt, maar ik scoorde wel tegen Beveren en RWDM. Bij beide goals maakte ik met mijn snelheid het verschil. Dat is volgens mij mijn grootste troef.”

Michez speelde uiteindelijk 15 seizoenen voor het paars-wit van Anderlecht. De komende drie seizoenen timmert hij dus verder aan zijn carrière bij dat andere paars-wit.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top