Drukken Benzema en Haaland hun stempel in de halve finales van de Champions League?

Sport | Tijdens de heenwedstrijd van de halve finale van de UEFA Champions League konden Erling Haaland en Karim Benzema hun stempel niet drukken. Maar niet getreurd, er staat nog een terugwedstrijd op het programma en daarin kunnen beide spitsen nog een grote rol spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vorige week keken de spelers van Real Madrid en Manchester City elkaar in de ogen tijdens de halve finales van de UEFA Champions League. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. Real Madrid moest tijdens de eerste helft het onderspit delven, maar scoorde wel. Man City speelde een mindere tweede helft, maar wist via Kevin De Bruyne ook zijn goaltje mee te pikken. Hierdoor eindigde de partij op een 1-1-gelijkspel.

Elke keer Karim Benzema (Real Madrid) en Erling Haaland (Man City) aan de bal kwamen, steeg de spanning in Bernabeu naar een ongekende hoogte, maar de twee spitsen konden helaas niet scoren. Aanstaande woensdag komt daar misschien verandering in.

Vizier op scherp bij Haaland?

In Manchester hopen ze dat het vizier van Haaland op scherp zal staan. De Noorse spits is nog maar één seizoen actief bij The Citizens, maar heeft wel al heel wat indruk gemaakt onder coach Pep Guardiola. Haaland heeft deze jaargang immers al 51 doelpunten gemaakt in 47 wedstrijden. In de Premier League vond hij al 35 keer de weg naar het doel in 32 wedstrijden. In de Champions League gaat het de Noor ook voor de wind. Daar scoorde hij immers al 12 doelpunten in negen wedstrijden.

Haaland kon tegen Real Madrid echter niet scoren en dat komt mede doordat zijn rechtstreekse tegenstander op het veld, verdediger Antonio Rüdiger, hem goed uit de wedstrijd had gehouden. Haaland weet nu hoe Rüdiger te werk gaat en kan zich daarop instellen. Eenmaal hij uit de klauwen van de verdediger weet te ontsnappen, volgt echter een ander obstakel: doelman Thibaut Courtois.

Slaat Benzema opnieuw toe?

Maar Real Madrid heeft met Karim Benzema ook een vlot scorende spits lopen. Benzema scoorde dit seizoen al 29 doelpunten in 39 wedstrijden en is al meermaals beslissend geweest voor Real Madrid. De 35-jarige spits heeft op het kampioenenbal nog maar vier keer de weg naar de goal gevonden in negen wedstrijden, maar de verdedigers van Man City houden toch maar beter rekening met de goalgetter. Benzema heeft immers de gewoonte om op de meest cruciale momenten toe te slaan. Een verwittigd man is er dus twee waard.

Het programma van de heenwedstrijden in de halve finales van de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Woensdag 17 mei

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook: 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top