RWDM wint tweestrijd die eigenlijk geen verliezer mag kennen

Sport | RWDM heeft zich zaterdagavond tot kampioen van de Challenger Pro League gekroond. De Brusselaars wonnen moeizamer dan verwacht hun duel tegen RSCA Futures en bleven zo SK Beveren nipt voor. De Waaslanders zien zo een ijzersterk seizoen niet bekroond worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maar eigenlijk won RWDM een strijd die geen verliezer mocht kennen. Zowel RWDM als Beveren presteerden op een bijzonder hoog niveau in de Promotion play-offs en bouwden zo de mooie voorsprong die ze in de reguliere competitie hadden uitgebouwd nog verder uit. Week na week bleven de twee titelpretendenten elkaar bestoken en daarbij liet geen van beiden een steekje vallen (in tegenstelling tot wat meestal gebeurt als de druk zo hoog is).

Deels zijn die sterke raids te verklaren door het format waarbij de vier andere teams al snel niks meer te winnen of te verliezen hadden en de focus misschien een beetje verloren. Maar toch was het vooral de verdienste van RWDM en Beveren dat ze gewoon weinig tot geen kruimels achterlieten voor de vier andere teams.

In de onderlinge duels trok Beveren een keer aan het langste eind (2-1) terwijl er in de terugmatch gelijkgespeeld werd (1-1). Maar voor het overige liet RWDM enkel nog twee punten liggen op het veld van Beerschot (1-1) terwijl Beveren zich op de openingsspeeldag liet verrassen bij Club NXT (3-0).

Uiteindelijk klokte Beveren de play-offs af met 25 punten terwijl RWDM 23 op 30 boekte. Bijzonder straffe stats in een reeks waarin de zes beste teams tegen elkaar uitkwamen. Ook de doelsaldo's (+16 voor RWDM en +15 voor Beveren) spreken boekdelen.

Klassement PPO

1. SK Beveren: 25 punten
2. RWDM: 23 punten
3. Club NXT: 13 punten
4. Beerschot VA: 11 punten
5. Lierse: 10 punten
6. RSCA Futures: 3 punten

Bij Beveren zullen ze nog wel eens terugdenken aan die droge 3-0 bij Club NXT. En misschien nog wel meer aan die ijswedstrijd bij Virton (reguliere competitie) die eigenlijk nooit had mogen doorgaan en waar Beveren achteraf gezien twee kostbare punten verloor.

Maar als de ontgoocheling wat gaan liggen is op de Freethiel, dan zullen ze ook daar beseffen wat voor een sterk seizoen de ploeg gespeeld heeft en dat het sneu is dat er dit seizoen geen twee teams promoveren uit de Challenger Pro League. Want wat een schitterende strijd hebben RWDM en Beveren er dit seizoen van gemaakt!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top