Koen Sleeckx: "Een medaille op het WK judo was het minimum, maar we hoopten op meer"

Sport | Het wereldkampioenschap judo is zaterdag afgesloten in het Qatarese Doha met de overwinningen van de Fransman Teddy Riner bij de zwaargewichten (+100 kg) en de Japanse Akira Sone in de gewichtsklasse boven 78 kilogram. De Belgische delegatie met negen judoka's keert terug met slechts een zilveren medaille. Matthias Casse veroverde die in de klasse onder 81 kilogram, Jorre Verstraeten werd vijfde in zijn categorie (-60 kg)

Door Belga

Deel dit nieuws

"Een medaille was het minimum", maakt Koen Sleeckx, technisch directeur van Judo Vlaanderen, de balans op. "Met Matthias Casse strijden we altijd voor een medaille. De andere Belgen deden het niet slecht, maar we hadden meer verwacht. Toch hebben we vooruitgang geboekt tegenover de vorige Olympische Spelen. De vijfde plaats van Jorre Verstraeten is bijvoorbeeld zeer hoopgevend. Hij werkt altijd hard en ik zie hem nog mooie dingen presteren in de toekomst."

"Toma Nikiforov is ook een vaste waarde, maar zijn fysieke conditie is zijn voornaamste aandachtspunt", gaat de technisch directeur verder. "Hij is technisch zeer compleet, kan op verschillende manieren scoren, maar hapert wat na twee minuten. Amber Ryheul heeft zich ook laten zien. Zij is fysiek sterk. We mogen Mina Libeer niet vergeten, afwezig door een blessure aan de ligamenten van haar knie."

Door de medaille van Casse sluit België het WK af als tiende.

"Op zich waren er weinig verrassingen", stelt Sleeckx. "De Georgiërs zijn altijd zeer sterk, maar dat wisten we al. Ik heb het gevoel dat we wel weten, wat te doen om verder te geraken. Elke judoka heeft zijn eigen schema. Matthias zal bijvoorbeeld zijn kracht moeten blijven ontwikkelen en andere tactische opties zoeken om Grigalashvili te verslaan. Toma zal daarentegen inhoud moeten opbouwen. Als hij blessurevrij blijft, zal hij op de Spelen van volgend jaar een medaillekandidaat zijn. En ik ben zeker dat er nog zullen volgen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top