UCI veroordeelt helikoptergebruik van Remco Evenepoel en co.

Wielersport | De Internationale Wielerunie UCI "veroordeelt het helikoptervervoer van sommige renners, omdat het indruist tegen de principes van fair play en de fundamentele waarden van de sport", zo klinkt het zaterdag in een mededeling. Daarbij ging het om wereldkampioen Remco Evenepoel en zijn ploegmaats bij Soudal Quick-Step.

Door Belga

Deel dit nieuws

"De UCI stelt vast dat sommige renners na afloop van de zevende etappe van de Ronde van Italië, tussen Capua en Gran Sasso d'Italia, gebruik hebben gemaakt van helikoptervervoer om het finishgebied te verlaten. Dit vormt een voordeel dat indruist tegen de beginselen van fair play en de reglementaire bepalingen om een gelijke behandeling te waarborgen bij het vervoer van de ploegen naar hun hotels. Bovendien druist het gebruik van een helikopter door sommige renners voor dit doel in tegen het principe om de ecologische voetafdruk te verlagen", aldus de UCI. "We zullen de nodige maatregelen en sancties nemen om ervoor te zorgen dat een dergelijke praktijk in de toekomst niet meer voorkomt."

Om wat extra recuperatietijd te winnen, had de Belgische WorldTour-formatie een helikopter ingelegd om de renners naar het hotel te vervoeren. Naast Evenepoel namen ook zijn Belgische ploegmaats Ilan van Wilder en Louis Vervaeke, de Italiaan Mattia Cattaneo en de Tsjech Jan Hirt plaats in de helikopter.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top