Geen editie 2023 voor Antwerps festival Linkerwoofer

Festivals | Wat al even in de lucht hing, is nu door de organisatie bevestigd: er komt dit jaar geen editie van het festival Linkerwoofer, op de Antwerpse Linkeroever. Het pop- en rockfestival, dat vorig jaar nog zowat 14.000 bezoekers lokte met namen als Clement Peerens Explosition (CPeX) en De Kreuners, kampt met financiële problemen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De coronacrisis hakte er, met twee geannuleerde edities, stevig in bij het middelgrote zomerfestival en de al bij al geslaagde terugkeer in 2022 kon het tij blijkbaar niet keren. Het organiseren van een nieuwe editie dit jaar, traditioneel in juli, zou volgens de organisatie dan ook een te groot financieel risico zijn. Het festival houdt wel nog een slag om de arm voor eventuele toekomstige edities vanaf 2024.

Eerder raakte ook al bekend dat er dit jaar geen Jazz Middelheim komt (maar wel in 2024 in een andere vorm), na het failliet van de vzw achter dat festival. Ook hiphopfestival Fire is Gold en meezing-event Antwerpen Zingt gaan dit jaar niet door, maar dat heeft vooral met locatieproblemen te maken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top