Kan titelstress roet in het Molenbeekse eten gooien? "Spelen al 9 duels onder veel druk"

Sport | RWDM staat zaterdagavond voor de belangrijkste wedstrijd sinds heropbouw van de club in 2015. De club kan de titel pakken in de Challenger Pro League en zich zo weer voor het eerst sinds lang weer tonen op het allerhoogste niveau. Slechts 90 minuten scheiden de RWDM-spelers van eeuwige roem; maar in zo'n 90 minuten kan natuurlijk vanalles gebeuren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toch denk onze analist Vedran Pelic dat RWDM de match tegen RSCA Futures over de streep moet kunnen trekken. "Er zullen misschien wel wat extra zenuwen zijn in de aanloop naar de match, maar eenmaal de wedstrijd op gang is gefloten dan zitten die spelers zo in het duel en dan is het gewoon gaan! Je mag niet vergeten dat zowel RWDM als Beveren al negen duels met druk spelen en voorlopig gingen ze daar beiden prima mee om. Iedereen weet bij die twee teams ook perfect wat er van hen verwacht wordt."

Daarnaast spelen beide teams thuis tegen beloftenteams RSCA Futures en Club NXT. Beiden speelden een sterke reguliere competitie, maar laten het de laatste weken toch wel wat afweten. "Vooral RSCA Futures kende een hobbelig parcours in de play-offs. Die jonge gasten gaan ongetwijfeld nog wel een keertje hun best doen in die derby, maar RWDM is volwassen genoeg om de match over de streep te trekken. Een snelle goal kan daarbij helpen, maar dat heb je natuurlijk niet altijd in de hand."

Een snelle Molenbeekse goal zou natuurlijk ook de hoop op de Freethiel snel laten verdwijnen. "Beveren mag zich niet laten leiden door de andere match. Ze moeten gewoon zelf proberen te winnen en fris in het hoofd blijven. Het lijkt onwaarschijnlijk dat RWDM dit nog uit handen geeft, maar in het voetbal kan natuurlijk alles."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top