Wat wordt de affiche in de finale van de UEFA Champions League?

Sport |

Deze week staan de terugwedstrijden in de halve finales van de UEFA Champions League op het menu. Opnieuw een flink beladen Derby della Madonnina dus, maar ook een uiterst spannend topduel tussen de titelverdediger Real Madrid en grote uitdager Manchester City.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Istanboel wacht op de intrede van de gladiatoren. Op 10 juni wordt in de Turkse hoofdstad de CL-finale gespeeld, met sowieso twee topteams tegenover elkaar. Daarover krijgen we deze week meer duidelijkheid. Aan de ene kant van de tabel lijkt Inter Milan al heel dicht bij een ticket voor die finale. De Nerazzuri leverden in de heenwedstrijd van hun halve finale tegen stadsgenoot AC Milan een vijfsterrenprestatie af. Hetgeen hen een marge van 0-2 opleverde. Afgaande op de waardeverhoudingen in dat eerste deel van de dubbele Derby della Madonnina zou dat moeten volstaan voor de ploeg van Romelu Lukaku.

Komende dinsdag zal het leven in Milaan ongetwijfeld weer even tot stilstand komen, wanneer beide voetbalploegen weer tegenover elkaar staan in het indrukwekkende Guiseppe Meazza-stadion. Hoewel AC Milan in theorie de uitploeg is -en er dus vooral Interfans in de tribunes zullen zitten- mogen we wel wat verwachten van Alexis Saelemaekers, Charles De Ketelaere, Divock Origi en hun ploegmaats. Wie weet ligt er zelfs een hoofdrol weggelegd voor een van die Belgen in loondienst bij de Rossoneri? Zij moeten immers vol op zoek naar goals, zonder reserve. Aan de overzijde kan ook Lukaku rekenen op een belangrijke rol, want Inter kan speculeren op de tegenaanval, net een specialiteit van de Rode Duivel.

De Bruyne en Man City mogen nog dromen

In de andere halve finale, die woensdagavond plaatsvindt, blijft alles open. De heenwedstrijd tussen Real Madrid en Manchester City eindigde in Bernabéu immers in een billijke 1-1. Beide teams konden ook het overwicht in een deel van de wedstrijd claimen, maar gaven elkaar finaal geen duimbreed toe. Ook voor de return in Manchester zal dat niet anders zijn.

Kevin De Bruyne, in de heenwedstrijd verkozen tot man van de match, en zijn City genieten het thuisvoordeel. Anderzijds heeft De Koninklijke al vaak genoeg bewezen dat ze weinig last hebben van een uitsyndroom. Integendeel, op de grote momenten kunnen de heren in het wit altijd iets meer. Thibaut Courtois en Eden Hazard zullen hun titel van regerend CL-winnaar niet zomaar afstaan, terwijl de Citizens al jaren geen geheim maken van hun grote droom: eindelijk eens die beker met de grote oren winnen.

Het programma voor de terugwedstrijden in de halve finales van de UEFA Champions League op Pickx+ Sports:

Dinsdag 16 mei

Woensdag 17 mei

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook: 
Luis Figo voorspelt: "Hij maakt het verschil in AC Milan-Inter"
Waarom Julián Álvarez eigenlijk meer een superstarter dan een supersub is voor Man City
België al zeker van een Champions League-winnaar in 2023
De vista van Kevin De Bruyne was al ongeëvenaard, zijn schotprecisie wordt dat stilaan ook

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top