5 films om te bekijken als je fan bent van 'War Pony'

Films | Sinds 10 mei kan je in de bioscoop terecht voor 'War Pony'. Deze film is het regiedebuut van Riley Keough and Gina Gammell, en neemt je mee naar Pine Ridge Indianen Reservaat waar twee jonge mannen van de Oglala Lakota stam leven. Ze hebben anderen dromen, maar zijn beiden van plan om hun weg naar volwassenheid uit te stippelen. Fan van de film? Dan vind je deze vast ook goed. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Chevalier

Joseph Bologne is de buitenechtelijke zoon van een Afrikaanse slaaf en een Franse plantage-eigenaar. Toch slaagt hij erin op te klimmen op de ladder van de 18e eeuwse Franse maatschappij, als gevierd violist-componist, schermer én minaar van Marie Antoinette.

'Chevalier' is een biografische drama uit 2022, geregisseerd door Stephen Williams en geschreven door Stefani Robinson. De film is gebaseerd op het leven van de titulaire Frans-Caribische muzikant Joseph Bologne, Chevalier de Saint-Georges, gespeeld door Kelvin Harrison Jr.


Onoda: 10,000 Nights in the Jungle

Dit avontuurlijke drama uit 2021 werd geregisseerd door Arthur Harari en is vrij geïnspireerd door het leven van Hiroo Onoda. De film is vooral geïnspireerd op Cendron en Gérard Chenu's biografie 'Onoda, seul en guerre dans la jungle' uit 1974 en niet op Onoda's eigen memoires. Daardoor beschrijft de regisseur zijn werk ook eerder als fictie geïnspireerd op de geschiedenis dan als een biografische film.

Hiroo Onoda, gespeeld door Yuya Endo, is een Japanse inlichtingenofficier in het keizerlijke leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij strandt bijna 30 jaar lang op het Filippijnse eiland Lubang en gelooft niet dat de oorlog is afgelopen. 

'Onoda: 10,000 Nights in the Jungle' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.


A Good Person

Allison is een jonge vrouw met een geweldige verloofde, een bloeiende carrière en lieve familie en vrienden. Haar wereld stort echter in een oogwenk in wanneer ze een tragisch ongeval overleeft en uit haar herstel komt met een verslaving aan pijnstillers en een hardnekkig trauma. In de jaren daarna sluit ze een onwaarschijnlijke vriendschap met haar toekomstige schoonvader die haar een kans geeft om haar leven weer op orde te krijgen en verder te gaan.

'A Good Person' is een Amerikaanse dramafilm die werd geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Zach Braff. In de film speelt Florence Pugh de hoofdrol als Allison. 

'A Good Person' is vanaf 31 mei te zien in de bioscoop.


The King's Speech

'The King's Speech' is een historisch drama uit 2010, geregisseerd door Tom Hooper en geschreven door David Seidler. Colin Firth speelt de toekomstige koning George VI, die problemen heeft met stotteren. Hij besluit de Australische spraak- en taaltherapeut Lionel Logue (Geoffrey Rush) aan te nemen om hem van zijn spraakprobleem af te helpen. Eens Georges broer besluit afstand te doen van de troon, is het dan ook aan hem om zijn gestotter onder controle te krijgen en zo via de radio de oorlog te verklaren aan Duitsland in 1939.  

'The King's Speech' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.


Tetris

Dit is het verhaal van hoe een van de meest geliefde videospellen ter wereld bij spelers over de hele wereld terechtkwam. Zakenman Henk Rogers ontdekt Tetris in 1988 en riskeert vervolgens alles door naar de Sovjet-Unie te reizen. Daar bundelt hij zijn krachten met uitvinder Alexey Pajitnov om het spel naar de massa te brengen. 

Deze biografische thriller werd geregisseerd door Jon S. Baird en is gebaseerd op de ware gebeurtenissen rond de race om de licentie en het patent op het videospel Tetris aan het eind van de jaren tachtig tijdens de Koude Oorlog.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top