'To Leslie': een emotioneel verhaal over verslaving en moederliefde

Films | Je leven wordt op slag rooskleuriger wanneer je de loterij wint. Althans, dat is wat veel mensen denken. In de nieuwe film 'To Leslie' zien we de andere kant van plots rijk worden. Je kan het drama nu bekijken via Premium VOD en Pickx vertelt je er hier al meer over.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Had je 10 miljoen, wat zou jij dan doen? Een feestje bouwen en je geld opdoen!" Samson & Gert zongen het in het begin van de jaren 2000 al, maar in 'To Leslie' is het de harde realiteit. De film is een drama geregisseerd door Michael Morris, die daarmee zijn speelfilmdebuut maakt en meteen een Oscarnominatie in de wacht sleept. Hoofdrolspeelster Andrea Riseborough ('ZeroZeroZero') dong namelijk mee naar het beeldje voor Beste Actrice.

Riseborough kruipt in 'To Leslie' in de huid van Leslie Rowland, een alleenstaande moeder die een hoop prijzengeld wint dankzij de loterij. Alleen jaagt ze dat geld er ook in een mum van tijd door. Als gevolg daarvan raakt Leslie verslaafd aan alcohol, waardoor ze niet alleen haar gezondheid maar ook de relatie met haar zoon in gevaar brengt. Ze doet er echter alles aan om terug recht te krabbelen eens ze wordt aangenomen om in een motel te werken.

Waargebeurde feiten

De film is een realistische weergave van de moeilijkheden waarmee een alleenstaande moeder uit de arbeidersklasse wordt geconfronteerd. Het zal je dus ook niet verbazen dat de makers het verhaal niet zomaar uit hun duim gezogen hebben. 'To Leslie' is wel degelijk, al zij het losjes, gebaseerd op een waargebeurde feiten.

Enerzijds is er het verhaal van een vrouw uit West-Texas die jaren geleden 190.000 dollar won in de loterij. De film opent met beelden van het TV-nieuws waarin ze de gigantische cheque overhandigd krijgt en de verslaggever vertelt dat ze een beter leven voor zichzelf en haar zoon gaat opbouwen door een huis te kopen. Anderzijds putte scenarioschrijver Ryan Binaco putte ook inspiratie uit zijn eigen leven en de band die hij had met zijn moeder toen hij opgroeide. 

In een interview met de National Board of Review vertelde regisseur Michael Morris over de werkelijke inspiratie achter de film. "Ryan schreef dit script en was opgevoed door een versie van Leslie. Maar het is belangrijk op te merken dat de Leslie uit de film niet echt zijn moeder is. Leslie is een personage dat Ryan creëerde in de hoop zo zijn moeder en de pijn die zij gevoeld heeft, beter te begrijpen."

‘To Leslie’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top