Kan Mechelen Oostende uit de finale van de play-offs in de BNXT League houden?

Sport | Het einde van het seizoen nadert in de BNXT League, die momenteel op twee fronten wordt uitgespeeld. In België staat er in de nationale play-offs de eindstrijd met vier ploegen op het programma, met onder meer de play-offs-finale van vorig jaar tussen Oostende en Mechelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De spanning neemt toe in de BNXT League. De beste Belgische ploegen bereiden zich voor op de strijd voor een plaats in de finale in ons nationaal kampioenschap. Antwerp treft Limburg United, terwijl titelverdediger Oostende het opneemt tegen Mechelen.

Terugkeer Bratanovic

Oostende en Antwerp waren de beste teams in de Elite Gold-groep, waardoor ze rechtstreeks geplaats waren voor de halve finales van de nationale play-offs. Limburg United was over twee duels de betere van Charleroi, Mechelen had meer moeite met Leuven. Zij waren over drie duels de betere. "Voor deze derde wedstrijd had ik mijn spelers gevraagd om dit duel als een finale te beschouwen. Dat hebben ze dan ook gedaan", aldus Kristof Michiels (coach van Mechelen).

Mechelen zal het zonder geblesseerde DeAndre Davis moeten doen, maar vervanger Jonas Foerts toonde zich in deze cruciale partij door 20 punten te scoren voor zijn team. Bij Oostende is er de terugkeer van Haris Bratanovic. Hij stond sinds maart aan de kant, maar hij is weer fit voor de halve finales. Dit seizoen scoort hij gemiddeld 10,3 punten en 5,7 rebounds in de BNXT League. Met 76,9% aan tweepunters heeft hij op dit gebied het beste percentage in de competitie.

Het speelschema voor de halve finales van de Belgische play-offs in de BNXT League:

Woensdag 10 mei

Vrijdag 12 mei

Volg de nationale play-offs op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top